Mateřská škola Čáslav, okres Kutná Hora




 

Jídelní lístek od 28. 11. do 02.12. 2022

 

Pondělí

Houska, rama, granko, čaj 1, 6, 7

Polévka krupicová se zeleninou 1

Rýžový nákyp s meruńkami, ovocný nápoj 1, 3, 7

Chléb , tuňáková pomazánka, mrkev, čaj 1, 3, 6, 9, 10

Úterý

Veka, žervé s kapií, mléko 1, 3, 7

Polévka špenátová 1, 3, 7, 9

Čevabčiči, brambory, obloha, čaj 1, 3, 6

Chléb, ředkvičková pomazánka, mléko, mandarinka  1, 7

Středa

Kvasový chléb, zeleninová pomazánka, čekankové mléko 1, 3, 7, 11

Polévka selská 1, 3, 7, 9

Zapečené těstoviny s uzeným tofu, salátová okurka, mošt 1, 3

Sýrový rohlík, mléko, kedlubna 1, 3, 7, 11

 

Čtvrtek

Chléb, drožďová pomazánka, mléko, banán 1, 3, 6, 7

Polévka zeleninová s pohankou 1

Hamburská vepřové kýta, houskové knedlíky, čaj 1, 3, 7,9

1/2 rohlíku, mléčný výrobek, čaj 1

Pátek   

Chléb, máslo, mléko, ovoce 1, 3, 7

Polévka z míchaných luštěnin 1, 9

Kuřecí rizoto po japonsku, červená řepa, voda s citrónem 1, 5, 9, 11

Vánočka, mléko  1, 3, 5, 6, 7, 

 

 

 

                                                       

                  

 

Po celou dobu provozu MŠ je dětem zabezpečen pitný režim formou balených
neperlivých minerálních vod a ovocného čaje, nebo vody s ovocem.
Koření používané ve ŠJMŠ může obsahovat stopy alergenů: 1,3,4,7,9,10,12,13.

Změna JL vyhrazena.

 

                   Nové tel. číslo do ŠJ je 601 595 444           

 

 

Jídelna

Informace pro rodiče

  • Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU:

1) Obiloviny obsahující lepek – 

a/ Pšenice

b/ Žito

c/ Ječmen

d/ Oves

e/ Špalda

f/ Kamut

2) Korýši a výrobky z nich

3) Vejce a výrobky nich

4) Ryby a výrobky z nich

5) Podzemnice olejná / arašídy / a výrobky z nich

6) Sójové boby / sója / a výrobky z nich

7) Mléko a výrobky z něj

8) Skořápkové plody a výrobky z nich – 

a/ Mandle

b/ Lískové ořechy

c/ Vlašské ořechy

d/ Kešu ořechy

e/ Pekanové ořechy

f/ Para ořechy

g/ Pistácie

h/ Makadamie

9) Celer a výrobky z něj

10) Hořčice a výrobky z ní

11) Sezamová semena / sezam / a výrobky z nich

12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg,l, vyjádřeno SO2

13) Vlčí bob / LUPINA / a výrobky z něj

14) Měkkýši a výrobky z nich


  • Značení alergenů je pouze informační požadavek.
  • Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. restaurací, jídelen, nemocnic, sociálních ústavů, prodejen, pekáren atd.
  • Dne 13.12. 2014 bude povinnost při nákupu potravinářských výrobků nebo jídel ve veřejném stravování vyznačit u výrobku stanovený alergen, který obsahuje.
  • Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník / zákonný zástupce sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
  • Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelníčku číslem označující alergen. V blízkosti jídelního lístku bude seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelníček. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.