Jídelní lístek od 10.02. do 14.02.2025
PONDĚLÍ
Houska, rama, granko, čaj 1a, 7
Polévka- slepičí s nudlemi 1a
Buchtičky s vanilkovým krémem, ovocný čaj 1a, 7
Chléb, pomazánka z tresčích jater, čaj, mrkev 1a, 4, 10
ÚTERÝ
Veka, hermelínová pomazánka, mléko, kapie 1a, b, 3, 7
Polévka francouzská s mušličkami 1a, 9
Kapustový karbanátek, bramborová kaše, zeleninový salát, mošt 1a, 3, 7
Chléb, perla, šunka, čaj, jablko 1a
STŘEDA
Vícezrnný rohlík, , šlehaná lučina, mléko, banán 1a, b, 7
Polévka - pórková s kus- kusem 1a
Kuře na paprikách, rýže, čaj 1 a, 9
Tmavý chléb, čočková pomazánka, mléko, rajče 1a, 7
ČTVRTEK
Kmínový chléb , francouzská pomazánka, kapučíno, okurka 1a, 7
Polévka drožďová s kuličkami 1a, 3, 7
Králík na zelenině, brambory, džus ¨1a, 3, 7
½ rohlíku, ovocná přesnídávka, čaj 1a
Pátek
Chléb, máslo, mléko, ovoce 1a,b, 3, 7
Polévka zeleninová s kroupy 1a, d
Hovězí maso na divoko, kolínka, voda 1a, 9
Piškotový řez s kakaem, mléko, jablko 1a, 3, 7
KOŘENÍ POUŽÍVANÉ VE ŠJ MŮŽE OBSAHOVAT STOPY 1, 3, 4, 7, 9, 10
ZMĚNA JL VYHRAZENA
PO CELOU DOBU PROVOZU MŠ JE DĚTEM ZABEZPEČEN PITNÝ REŽIM
Jídelna
Informace pro rodiče
- Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU:
1) Obiloviny obsahující lepek –
a/ Pšenice
b/ Žito
c/ Ječmen
d/ Oves
e/ Špalda
f/ Kamut
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná / arašídy / a výrobky z nich
6) Sójové boby / sója / a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich –
a/ Mandle
b/ Lískové ořechy
c/ Vlašské ořechy
d/ Kešu ořechy
e/ Pekanové ořechy
f/ Para ořechy
g/ Pistácie
h/ Makadamie
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena / sezam / a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg,l, vyjádřeno SO2
13) Vlčí bob / LUPINA / a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich
- Značení alergenů je pouze informační požadavek.
- Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. restaurací, jídelen, nemocnic, sociálních ústavů, prodejen, pekáren atd.
- Dne 13.12. 2014 bude povinnost při nákupu potravinářských výrobků nebo jídel ve veřejném stravování vyznačit u výrobku stanovený alergen, který obsahuje.
- Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků.Tuto skutečnost si musí každý strávník / zákonný zástupce sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
- Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelníčku číslem označující alergen. V blízkosti jídelního lístku bude seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelníček. Přítomnost alergenů bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.
Masarykova
Zápis dětí do MŠ
Dokumenty potřebné k zápisu do MŠ na školní rok 2025/2026 naleznete zde:
Digitalizujeme MŠ
Kalendář akcí
Volné pracovní pozice
- kvalifikovaný/ná učitel/ka MŠ
- asistent/ka pedagoga MŠ
- školní asistent/ka MŠ
- správce objektu MŠ
Uchazeče prosíme o zaslání životopisu a motivačního dopisu na email: admin@mscaslav.cz
Odesláním životopisu vyjadřujete výslovný souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely výběrového řízení dle zákona č.110/2019 Sb.