Výdej obědů do jídlonosičů 1. den nepřítomnosti nově v čase 10:45 – 11:00
Jídelníček
18.3. – 22.3. 2024
Pondělí – 18.3.
svačina: chléb, pomazánka z červené řepy, horká čokoláda, jablka (1a,7)
polévka: Vločková (1a,9)
oběd: Vepřový Gombáš, dušená rýže, voda, kiwi (1a,7)
svačina: chléb, pomazánka tuňáková, čaj, kedluben (1a,4,7)
Úterý – 19.3.
svačina: žitný chléb, Flora, strouhaný sýr, latté, cherry rajče (1a,7)
polévka: Rajská s kuskusem (1a)
oběd: Čočkový prejt, chléb, zelný salát, čaj (3)
svačina: tmavá houska, pomazánka Rozhuda, mléko, okurka (1a,7)
Středa – 20.3.
svačina: chléb, pomazánka celerová, kakao, hruška (1a,7)
polévka: Vývar se zeleninou a rýží (9)
oběd: Selská pečeně, bramborové knedlíky, červené zelí, voda (1a)
svačina: chléb, sýr Mandava, čaj, paprika (1a,7)
Čtvrtek – 21.3.
svačina: chléb, medové máslo, mléko, banán (1a,7)
polévka: Písmenková (1a,9)
oběd: Hovězí maso, na zelenině, vařené brambory, čaj (1a)
svačina: tmavý chléb, pomazánka rákosníčkova, mléko, rajčátko (1a,7)
Pátek – 22.3.
svačina: chléb, žervé, bílá káva, paprika (1a,7)
polévka: Fazolová (1a, 9)
oběd: Zapečené těstoviny s kuřecím masem a brokolicí, džus (1a)
svačina: tvarohová buchta, krabičkové mléko (1a,7)
Po celý den je zabezpečen pitný režim. Poznámka: Alergeny jsou uvedeny v ( ). Koření používané ve ŠJ – může obsahovat stopy hořčice, sezamu, celeru, laktózy, oxidu uhličitého, vajec, mléka, sóji a lepku (1,3,4,6,7,9,10,12,13)
Jídelna
Informace pro rodiče
- Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1/ Obiloviny obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich
a) pšenice
b) žito
c) ječmen
d) oves
e) špalda
f) kamut
2/ Korýši a výrobky z nich
3/ Vejce a výrobky z nich
4/ Ryby a výrobky z nich
5/ Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6/ Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7/ Mléko a výrobky z něj
8/ Skořápkové plody a výrobky z nich - jedná se o všechny druhy ořechů
a) mandle
b) lískové ořechy
c) vlašské ořechy
d) kešu ořechy
e) pekanové ořechy
f) para ořechy
g) pistácie
h) makadamie
9/ Celer a výrobky z něj
10/ Hořčice a výrobky z ní
11/ Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12/ Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10mg,ml/kg,l, vyjádřeno SO2
13/ Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14/ Měkkýši a výrobky z nich
Značení alergenů je pouze informační požadavek.
Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. restaurací, jídelen, nemocnic, sociálních ústavů, prodejen, pekáren atd. Dne 13.12.2014 bude povinnost při nákupu potravinářských výrobků nebo jídel ve veřejném stravování vyznačit u výrobku stanovený alergen, který obsahuje.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník /zákonný zástupce/ sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelníčku číslem označující alergen. V blízkosti jídelního lístku bude seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelníček. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.
Jahodová
Digitalizujeme MŠ
Kalendář akcí
Volné pracovní pozice
- kvalifikovaný/ná učitel/ka MŠ
Uchazeče prosíme o zaslání životopisu a motivačního dopisu na email: admin@mscaslav.cz
Odesláním životopisu vyjadřujete výslovný souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely výběrového řízení dle zákona č.110/2019 Sb.